Mercat del film: NOTA DE PREMSA


<!–[if !mso]> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } <![endif]–>
Les Esmandies acollirà divendres, 26 d’octubre a les sis de la tarda, la primera edició del MERCAT DEL FILM, una jornada de projeccions i debat organitzada pel col·lectiu Hotel Elèctric amb l’objectiu de donar a conèixer el cinema i l’audiovisual que es fa a Mataró. En aquesta primera edició es projectaran un total de 17 curts que representen diversos gèneres, formats, estils i inquietuds. La jornada es completarà amb una taula rodona sobre les alternatives en la producció audiovisual.

A la taula rodona, prevista per les 19.30h, hi intervindran els realitzadors Francesc Páez (director d’Última sesión) i Pere Vàzquez (ESCAC), Eloi Aymerich (productor de Clack i professor del GMA-TCM), Kiko Montoro (Claraboia), el director del Centre de Creació de Can Xalant, Pep Dardanyà, i un dels fundadors de Verkami, Jonàs Sala. 

Entre els films que es projectaran hi ha curtmetratges de ficció (Mis problemas, Minimal mysteries:eggs, Página 12, La bala, La cita i Night’s easy prey), documentals (D’Es Castell a Sa Pobla, Escenes del món, Camí a la meta), videocreació (El jardín de las delicias, El espíritu de la vela, Clipemes-Rostres), videoclips (El so d’una gralla, Calling the maker, La masovera), anuncis (Una llàgrima d’esperança) i un lipdub. Dos d’aquests films, el curt Night’s easy prey de Ramón Lázaro i el lipdub dels estudiants del Grau de Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus, seran estrenes.   

Aquests 17 films ofereixen un retrat dinàmic i variat de la creació audiovisual a la nostra ciutat. Mataró té un gran potencial de creadors vinculats al cinema, des de directors de cinema i curtmetratges professionals i amateurs, a productores audiovisuals, col·lectius i associacions, estudiants del Grau de Mitjans Audiovisuals i artistes que treballen en diferents projectes de cinema de ficció, documental o videoart, sovint pocs amb recursos i molta força de voluntat i creativitat.

El MERCAT DEL FILM està dirigit a tots aquests professionals, amb la voluntat d’oferir-los un punt de trobada i networking. Però la jornada també està oberta a la participació del públic general. El principal objectiu és el de donar a conèixer aquests treballs i promocionar la creació audiovisual a la ciutat. El MERCAT DEL FILM vol ser punt de reunió dels creadors amb altres professionals però també, i sobretot, amb el públic.  

El MERCAT DEL FILM està organitzat pel col·lectiu Hotel Elèctric (Jesús Gonzàlez i Judith Vives). Aquest col·lectiu té com a objectiu donar sortida a iniciatives relacionades amb la creació i la difusió de cinema i l’audiovisual en l’àmbit local.  

El MERCAT DEL FILM és possible gràcies a la col·laboració de Les Esmandies Casal de barri, així com també de la productora Claraboia, l’Espai Cultural El Públic i Jaume Dormuà d’m1tv.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s