Club 12: Resum de les tertúlies de gener i febrer

Ja fa un parell de mesos que les tertúlies del ‘Club 12’ estan en marxa. Un dimecres de cada mes, a l’Arcàdia Cafè Cultural, ens reunim els col·lectius Hotel Elèctric i Processus Creatius i tots aquells que tinguin ganes de compartir el vespre amb nosaltres, i conversem sobre diferents temes relacionats amb el cinema, l’art, la cultura i el pensament.

Cada mes proposem un tema i un “moderador” que introdueix la tertúlia. A la trobada de gener, va ser en Francesc Alarcón, de Processus Creatius, l’encarregat de parlar-nos sobre la segona nouvelle vague, la generació de cineastes francesos sorgits més enllà de de Truffaut i Goddard. Vam poder conèixer aspectes de l’obra de Maurice Pialat o Philip Garrell, entre d’altres, amb alguns exemples pràctics trets de les seves pel·lícules.

La tertúlia de febrer ha estat dedicada a l’Expressionisme Alemany. En aquesta ocasió, la introducció ha anat a càrrec de Sandra Sàrrias (Processus Creatius) i Jesús Gonzàlez (Hotel Elèctric). La Sandra va parlar de l’expressionisme dins l’art i les influències filosòfiques i estètiques d’aquest moviment, mentre que en Jesús ens va situar en el context històric i ens va parlar de l’expressionisme alemany al cinema.