Hotel Elèctric amb l’Any Punsola + projecció de Porta Closa

Aquest 2013 se celebra el centenari del naixement del poeta mataroní Josep Punsola i, per commemorar i reivindicar la seva figura i obra s’ha creat una comissió que està organitzant diverses activitats al llarg de tot l’any. Com a Hotel Elèctric ens hem volgut afegir a la comissió de l’Any Punsola per donar suport als actes que reivindiquen la vinculació del poeta Punsola amb el cinema.

Josep Punsola va ser conegut per la seva faceta literària i per la seva poesia, però també era un amant del cinema. Dins els actes de celebració del centenari del seu naixement s’està fent un cicle de projeccions d’alguns dels films en els quals va participar. El cicle es va iniciar el passat diumenge 10 amb els films Noces a muntanya i Alter ego.

Aquest diumenge 17 de novembre a les 18h de la tarda es projectarà el film Porta Closa (1947), d’Enric Fité, i que va ser reconegut internacionalment amb el primer premi del Festival d’Estocolm. Amb guió de Josep Punsola, Porta Closa és un migmetratge de ficció que narra la tràgica història d’una adolescent afectada per la poliomielitis i la desesperació del seu pare. Es va rodar al pati de la masia de Can Bruguera, que encara existeix a la baixada Massot, del centre de Mataró. Sota el porxo de l’entrada de la masía, una placa recorda aquesta filmació.

Us volem recomanar especialment aquesta pel·lícula i convidar-vos a venir a la projecció per descobrir, si no el coneixeu, un dels grans tresors del cinema fet a la nostra ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s