Mercat del Film Volum 11: Sessió especial “Xavier Agramont, el fotògraf descobert”

En aquesta edició del Mercat del Film hem organitzat una sessió especial, que tindrà lloc diumenge 6 de novembre al Teatre del Cafè Nou

Projectarem el documental biogràfic Xavier Agramont, el fotògraf descobert, 2021 (27’), dirigit per Àngela Guerrero Brullet

En acabat, ens traslladarem a la Presó per fer una conversa amb Xavier Agramont Cruanyes (fotògraf) i Àngela Guerrero Brullet (autora del documental) i podrem veure algunes de les seves imatges.

El descobriment d’unes fotografies en blanc i negre de soldats fent el servei militar l’any 1955 a Mataró, al Regimiento de Infanteria Badajoz nº 26, va provocar una gran incògnita i la posterior investigació sobre qui hi havia darrere la càmera.

Aquell fotògraf, soldat també, encara viu a l’Empordà i té 90 anys. Amb el cap clar,  Xavier Agramont i Cruanyes explica la seva vida de soldat a Mataró i desgrana el seu ofici de fotògraf professional durant la segona meitat del segle XX.

Xavier Agramont (Barcelona, 1933) s’inicia en el món de la fotografia als anys cinquanta. Des de sempre ha mostrat un interès especial pels aspectes quotidians de la societat. L’any 1962 obre un estudi fotogràfic i dedica el seu temps lliure a enregistrar la gent i els espais públics com ara places o platges, tant a Barcelona, com a l’Empordà com a Itàlia. Aquest vessant popular i humà, doncs, fa que les fotografies esdevinguin un testimoni de la vida i dels canvis durant la segona meitat del segle XX. La seva obra s’exposa per primera vegada l’any 2008 a la Fundació Vila Casas.

Advertisement